TEME
Zrinjski • Akcize • Parlament • Bakir Izetbegovic

ZABRANJEN IZVOZ BRESAKA U RUSIJU "Šteta neće biti velika, jer je sezona pri kraju"

ZABRANJEN IZVOZ BRESAKA U RUSIJU "Šteta neće biti velika, jer je sezona pri kraju"

Objavljeno u 08:45h CEST 15.08.2018

Sa ruske granice vraćen je kontingent bresaka i nektarina, za koje se sumnja da su zaražene gljivicom monolinijom. Zbog toga će od sutra privremeno biti obustavljen izvoz tog voća na rusko tržište. Šteta neće biti velika, kažu u Upravi za zaštitu bilja, jer je sezona bresaka i nektarina pri kraju.

Breskve i nektarine imaju gljivice obustavljen izvoz u Rusiju

Obustava izvoza breskvi i nektarina u Rusiju, u kojima su ranije nađene gljivice, na snazi je od danas, a trajaće sedam do deset dana, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Nedimović: Zabrana izvoza breskvi u Rusiju će trajati sedam do deset dana

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana...

MINISTAR NEDIMOVIĆ: Obustava izvoza srpskih bresaka i nektarina u Rusiju na snazi od 7 do 10 dana

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza bresaka i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.NE PROPUSTITEMINISTAR ...

Nedimović: Obustava izvoza breskvi u Rusiju će trajati do 10 dana

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana. Od početka godine izvezeno je 110.000 tona voća u Rusiju, što vredi oko 150 miliona evra, naveo je Nedimović za RTS. Min...

NAJNOVIJE
10:29hVeliki porast broja oglasa

Dosadašnja analiza objavljenih konkursa u 2018. godine pokazuje da je došlo do ozbiljnog porasta broja oglasa na sajtu Poslovi.infostud.com.

10:29hB92 saznaje: Popović otkupio dokumentaciju za RTB Bor

Privatizacionu dokumentaciju za RTB Bor otkupio je i kompanija balkanskog kralja bakra Milana Popovića, nezvanično saznaje B92.

10:17hTender dana

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA raspisala je javni poziv za izvođača radova na drugoj fazi rekonstrukcije Tehničkog centra koji se nalazi u kompleksu Aerodroma Nikola Tesla u Surčinu.

10:17hSve o opasnoj gljivici zbog koje su Rusi stopirali uvoz srpskog voća: Od plodova pravi "mumije", a može da uništi i ceo rod

Monilinia fructicola po prvi put je detektovana u Srbiji pre sedam godina.

10:10hRusi spustili rampu: Obustava izvoza od danas

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja se sprovodi od danas, trajati 7 do 10 dana.

10:03hTurska drastično podigla carine SAD

Turska je udvostručila tarife na pojedine američke proizvode, poput putničkih automobila, alkohola i cigareta, kao odgovor na napade na tursku ekonomiju.

10:03hOružane pretnje, nasrtaji,...- upravnici hoće bolji status VIDEO

Udruženje profesionalnih upravnika Srbije traži da dobiju status profesije od javnog značaja zbog brojnih pritisaka i napada na njihove članove.

09:51hOd početka godine iz Srbije izvezeno 110.000 tona voća u Rusiju: 150 miliona evra prihodovano (VIDEO)

09:46hNedimović: Očekujem da će zabrana izvoza bresaka za Rusiju trajati sedam do deset dana

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kažže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.

09:46hSredom i subotom cena karte u javnom prevozu od 1 dinar za beskontaktno plaćanje

09:15hNedimović: Zabrana izvoza breskvi u Rusiju će trajati sedam do deset dana

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže za RTS da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro. Očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.

Turska povećava carine na američke proizvode

Objavljeno u 07:54h CEST 15.08.2018

Turska povećava carine na američke proizvode

Turska je donela odluku o povećanju carina na uvoz niza američkih proizvoda, doprinoseći tako tenzijama sa SAD koje su pojačale pad turske valute.

Inspekcija odradila svoj deo posla, na potezu tužilaštvo

Objavljeno u 10:30h CEST 14.08.2018

Inspekcija odradila svoj deo posla, na potezu tužilaštvo

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da su, posle zaplenjene 23 tone mesa sa isteklim rokom trajanja koji je iz Brazila stigao preko Kosova, policija i inspekcija uradile svoj deo posla a da je sada na potezu tužilaštvo. On je za TV Pink rekao da će uvek postojati ljudi koji su spremni da se bave takvom nedozvoljenom radnjom, a da j...

Nakon SEDMOGODIŠNJE dominacije Melburna, BEČ ove godine NAJPOGODNIJI grad za život i rad

Objavljeno u 08:23h CEST 14.08.2018

Nakon SEDMOGODIŠNJE dominacije Melburna, BEČ ove godine NAJPOGODNIJI grad za život i rad

Austrijski glavni grad Beč prestigao je australijski Melburn i proglašen je za najpogodniji grad za život i rad u novom godišnjem istraživanju.

NEKIM PAKOVANJIMA ROK ISTEKAO PRE ŠEST MESECI Veterinarska inspekcija uništila 23 tone pokvarenog junećeg mesa iz Brazila

Objavljeno u 07:56h CEST 14.08.2018

NEKIM PAKOVANJIMA ROK ISTEKAO PRE ŠEST MESECI Veterinarska inspekcija uništila 23 tone pokvarenog junećeg mesa iz Brazila

Veterinarska inspekcija uništila je više od 23 tone odrezaka zaplenjenog junećeg mesa iz Brazila, rekli su za "Politiku" iz Uprave za veterinu.

Turska lira nastavila da tone, svetske berze u minusu

Objavljeno u 23:24h CEST 13.08.2018

Turska lira nastavila da tone, svetske berze u minusu

Vrednost turske lire nastavila je danas da pada, a potonuo je i glavni turski berzanski indeks, pošto investitori strahuju zbog ekonomskih politika Turske i pogoršanja odnosa Ankare i Vašingtona...

NBS: Dinarska štednja isplativija od devizne

Objavljeno u 14:18h CEST 13.08.2018

NBS: Dinarska štednja isplativija od devizne

Narodna banka Srbije (NBS) danas je saopštila da je isplativija štednja u domaćoj nego u stranoj valuti i da je dinarska štednja u poslednjih šest godina utrostručena - sa 18 milijardi na 54,4 milijarde dinara i nastavlja da raste.

PREPORUKE
10:11h"POSTUPALI SU SA ZLOBOM I UGNJETAVANJEM" "Monsanto" mora bivšem stražaru da plati 289 MILIONA DOLARA nakon što je zbog njihovih herbicida DOBIO RAK

Četvrtdesetogodišnji Dvejn Džonston, bivši stražar firme Monsanto, dobio je 289 miliona dolara, nakon što je tužio firmu da je zbog njih dobio terminalni stadijum kancera.

15:34hBrnabić: 3 projekta da grad "stane na noge"

U narednom periodu za Prokuplje su planirana tri projekta koja će Vlada Srbije podržati kako bi taj grad "stao na noge", kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

12:22hImenovan novi direktor niškog aerodroma

Veće grada Niša imenovalo je za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" diplomiranog inženjera vazdušnog saobraćaja Dušana Kneževića.

11:03hPočeo najveći štrajk u istoriji avio-kompanije: U pet država piloti Rajanera OBUSTAVILI LETOVE

Piloti irske niskotarifne avio-kompanije Rajaner u pet evropskih zemalja stupili su danas u štrajk, što je primoralo avio-kompaniju da otkaže 400 letova.

08:52hSINIŠA MALI: U novembru povećanje penzija, budžet u plusu za 410 miliona evra

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da je Srbija na dobrom putu oporavka i rasta privrede i da će uskoro biti napravljena tačna računica oko povećanja penzija i plata u javnom sektoru.

14:29hPotpisan ugovor, država preuzela niški aerodrom

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisali su danas ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću za aerodromske usluge "Aerodrom Niš", kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom.

10:34hLjajić: Rekordan priliv deviza do kraja godine

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da se tokom avgusta očekuje najveći broj turista u Srbiji zbog brojnih festivala.

09:43hPočetna cena za PKB 104,5 miliona evra

Na tenderu za prodaju imovine Poljoprivrednog kombinata „Beograd” (PKB), koji je danas objavljen u našem listu, Ministarstvo privrede za nju traži najmanje 104,5 miliona evra, a kolika će biti konačna cena pokazaće javno nadmetanje. Rok za prijavu je 10. septembar ove godine, a pravo učešća imaju pravna lica koja se kao pretežnom delatnošću ba...

NAJNOVIJE - VIDEO
Strah se širi: Medicinari beže, ko će da nas leči?

Plate su sigurno jedan od razloga masovnog odlaska belih mantila iz naše zemlje.

Nafta u svetu pojeftinila, a gorivo u Srbiji poskupelo

I vozači koji za pogon svojih vozila koriste auto-plin (TNG) poslednjih dana su "obradovani" novim, višim cenovnicima...

Kraljevo, 5.000 radnika biće zaposleno u fabrici "Leoni"

Na ratarskom imanju u Kraljevu počeli su pripremni radovi za izgradnju četvrte fabrike nemačkog "Leonija" u Srbiji, a koju je Vlada proglasila za projekat od nacionalnog značaja. Fabrika će imati 45.000 kvadratnih metara, a u proizvodnji žica, optičkih vlakana, kablova i kablovskih sistema trebalo bi da narednih godina bude zaposleno 5.000 rad...

Novi oglasi za posao u Srbiji

Pogledajte najnovije oglase za posao po izboru portala "Lako do posla".

U srcu Srbije nalaze se milioni tona retke, vredne rude: Nismo ni svesni kakvo blago imamo pred nosem

"Sa juga prvi put ne idu u CG, nego u BG" VIDEO

Glavna urednica magazina Biznis i Ekonometar Radojka Nikolić kaže da je prva polovina godine po rastu BDP-a prošla dobro i da treba videti kako će biti do kraja...

VREDNIJA OD SVAKE KOVANICE: Evo kako izgleda novčanica od nula evra! (VIDEO)

Novčanica je postala potpuni hit među turistima. Cena tog suvenira, za koji niko nije očekivao da će dostići takvu popularnost, iznosi tri evra, a do sada su kolekcionari i turisti kupili više od...

BEČ NAJBOLJI GRAD ZA ŽIVOT NA SVETU: Prestonica Austrije prva na listi, evo ko je na poslednjem mestu!

"Bageri stižu na Trg - ulica u nivou, samo do 10km/h" VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da se u narednih sedam dana očekuje početak rekonktrukcije Trga Republike, koji će dobiti potpuno novi izgled.

Intervju Petar Mirosavljević: Država sprečava razvoj avio-saobraćaja

U Srbiji se zapostavlja regionalni vazdušni saobraćaj, što guši razvoj unutrašnjosti i povećava ionako preveliku neravnomernost u regionalnom razvoju...

Djordjević: Još nisu počeli pregovori o povećanju minimalne cene rada

Objavljeno u 13:54h CEST 13.08.2018

Djordjević: Još nisu počeli pregovori o povećanju minimalne cene rada

Ministar za rad Srbije Zoran Djordjević danas je rekao da još nisu počeli pregovori predstavnika sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije o povećanju minimalne cene rada...

Kanadska firma PRONAŠLA rezerve rude BORA kod Baljevca na Ibru

Objavljeno u 08:33h CEST 13.08.2018

Kanadska firma PRONAŠLA rezerve rude BORA kod Baljevca na Ibru

Kanadska kompanija "Erin ventures" iz Vankuvera, pronašla je u rejonu Piskanja, nedaleko od napuštenih rudnika uglja kod Baljevca na Ibru (opština Raška), rezerve rude bora, čia je bruto vrednost veća od dve milijarde dolara.

Rusija će sve manje koristiti američki dolar

Objavljeno u 15:20h CEST 12.08.2018

Rusija će sve manje koristiti američki dolar

Moskva će smanjiti broj američkih hartija od vrednosti koje poseduje, kao odgovor na nove sankcije SAD, izjavio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov.

Zbog gljivica zaustavljen izvoz breskvi u Rusiju

Objavljeno u 12:02h CEST 12.08.2018

Zbog gljivica zaustavljen izvoz breskvi u Rusiju

U stalnom smo kontaktu sa ruskim kolegama kao i do sada i očekujemo da će izvoz biti nastavljen po okončanju analiza svih spornih pošiljaka i njihovog stavljanja pod kontrolu, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović povodom najava da bi Rusija mogla da uvede privremenu zabranu uvoza pojedinog voća iz Srbije. „Radi se o situaciji ko...

Raste izvoz RTB-a, u Kinu otpremljeno 750 tona bakra

Objavljeno u 13:17h CEST 11.08.2018

Raste izvoz RTB-a, u Kinu otpremljeno 750 tona bakra

Od početka godine RTB Bor je na stranom tržištu prodao 17.650 tona bakra, što mu je zajedno sa prodajom ostalih proizvoda, obezbedilo 25 odsto veći izvoz nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz te kompanije.

POPULARNO
48 SATI
NEKIM PAKOVANJIMA ROK ISTEKAO PRE ŠEST MESECI Veterinarska inspekcija uništila 23 tone pokvarenog junećeg mesa iz Brazila

NEKIM PAKOVANJIMA ROK ISTEKAO PRE ŠEST MESECI Veterinarska inspekcija uništila 23 tone pokvarenog junećeg mesa iz Brazila

Veterinarska inspekcija uništila je više od 23 tone odrezaka zaplenjenog junećeg mesa iz Brazila, rekli su za "Politiku" iz Uprave za veterinu.

Nakon SEDMOGODIŠNJE dominacije Melburna, BEČ ove godine NAJPOGODNIJI grad za život i rad

Nakon SEDMOGODIŠNJE dominacije Melburna, BEČ ove godine NAJPOGODNIJI grad za život i rad

Austrijski glavni grad Beč prestigao je australijski Melburn i proglašen je za najpogodniji grad za život i rad u novom godišnjem istraživanju.

Upravnici tek počeli da rade, već traže zaštitu ANKETA

Upravnici tek počeli da rade, već traže zaštitu ANKETA

Iako rade svega nekoliko meseci, profesionalni upravnici već traže zaštitu.

Presuda koja menja sve: Crni ponedeljak, potop zbog Monsanta

Presuda koja menja sve: Crni ponedeljak, potop zbog Monsanta

Akcije nemačke hemijsko-farmaceutske kompanije Bajer pale su za više od 10 odsto, na najniži nivo u skoro dve godine.

Turska lira nastavila da tone, svetske berze u minusu

Turska lira nastavila da tone, svetske berze u minusu

Vrednost turske lire nastavila je danas da pada, a potonuo je i glavni turski berzanski indeks, pošto investitori strahuju zbog ekonomskih politika Turske i pogoršanja odnosa Ankare i Vašingtona...

ZABRANJENA UPOTREBA "OBIČNE" RASVETE Od septembra u EU ne smeju da se koriste halogene sijalice

ZABRANJENA UPOTREBA "OBIČNE" RASVETE Od septembra u EU ne smeju da se koriste halogene sijalice

Stanovnici Evropske unije još od 2009. godine, umesto standardnih sijalica koje većinski koristimo, kupuju halogene i LED. Tada je stupila na snagu zabrana upotrebe "obične" rasvete.

NBS: Dinarska štednja isplativija od devizne

NBS: Dinarska štednja isplativija od devizne

Narodna banka Srbije (NBS) danas je saopštila da je isplativija štednja u domaćoj nego u stranoj valuti i da je dinarska štednja u poslednjih šest godina utrostručena - sa 18 milijardi na 54,4 milijarde dinara i nastavlja da raste.

PAD LIRE JE SAMO KULMINACIJA Sedam stvari koje otkrivaju kako je Turska ZAPALA U OPASAN VRTLOG

PAD LIRE JE SAMO KULMINACIJA Sedam stvari koje otkrivaju kako je Turska ZAPALA U OPASAN VRTLOG

Vikend za nama u Turskoj je doneo ozbiljne turbulencije, budući da je ova zemlja doživela vrtoglavi pad svoje valute. Ova situacija je izazvala različita očekivanja među trgovcima, a sve to proizvelo veće tržišne poremećaje koji mogu imati ozbiljne ekonomske i finasijske posledice.

Inspekcija odradila svoj deo posla, na potezu tužilaštvo

Inspekcija odradila svoj deo posla, na potezu tužilaštvo

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da su, posle zaplenjene 23 tone mesa sa isteklim rokom trajanja koji je iz Brazila stigao preko Kosova, policija i inspekcija uradile svoj deo posla a da je sada na potezu tužilaštvo. On je za TV Pink rekao da će uvek postojati ljudi koji su spremni da se bave takvom nedozvoljenom radnjom, a da j...

Erdogan besan: SAD "nož u leđa" Ankari

Erdogan besan: SAD "nož u leđa" Ankari

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da očekuje dalje napade na tursku ekonomiju, ali i da će se lira uskoro vratiti na "racionalne nivoe".

REGION
09:27hVlada ZDK izgradnju poslovnih zona podržala sa 828 hiljada KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je 828.746 KM za subvencioniranje troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području tog kantona.Subvencije je dobilo devet općina koje su se prijavile na javni poziv Ministarstva za privredu ZDK.Za izgradnju infrastrukture u poslovnim zonam...

08:26hESKALIRAO SPOR IZMEĐU DVIJE DRŽAVE Ankara udvostručila carine na američku robu

Turska je udvostručila carine na pojedine američke proizvode, poput putničkih automobila, alkohola i duvana, kao odgovor na namjerne napade Amerike na tursku ekonomiju, izjavio je turski potpredsjednik Fuat Oktaj. Spor između dvije države eskalirao je povodom hapšenja jednog američkog pastora u Turskoj i ostalih diplomatskih pitanja. Američki...

07:05hDumortije sa računa Budve "skinuo" 748.000 eura

Kompanija „R.E.B.“ Belgijanca Žan Luk Dumortijea „skinula“ je sa računa Opštine Budva 748 hiljada eura, nakon što je Viši sud presudio u njenu korist. Firma počasnog belgijskog konzula, koja je na brdu Spas iznad Budve planirala gradnju golf terena i hotelskih sadržaja, pokrenula je sudski spor prije pet godina.

07:00hZa Brisku goru 11 kompanija otkupilo dokumentaciju

Tendersku dokumentaciju za zakup zemljišta udržavnoj svojini na lokalitetu Briska gora u Ulcinju radi izgradnje solarneelektrane do sada je otkupilo 11 kompanija, kazali su Pobjedi iz Ministarstvaekonomije.

06:40hPrivredni sud uveo stečaj u Meljine kompleks

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blade računa na iznos od 349.517 eura, saznaju Dnevne novine. Stečaj je uveden 9. avgusta na predlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez, koja od tobra 2016. nije mogla...

20:46hGIKIL-u prijeti zatvaranje ukoliko ne dobije dozvole i nova ulaganja

U sjedištu kompanije Global Ispat Koksna industrija Lukavac (GIKIL) doo Lukavac danas je održan sastanak federalne ministrice za okoliš i turizam Edite Đapo, direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisa Ajdinovića, te načelnika Lukavca Edina...

18:12hKermas: Pomažemo Uljaniku prebroditi tešku situaciju

Nakon što se posljednjih dana piše o problemima Uljaniku te nakon napisa o problemima s isplatom plaća uoči Velike Gospe, reagirao je i strateški partner Kermas energija d.o.o.

17:05hPrihvaćen akcioni plan izvoza mesa peradi na tržište EU

Nakon što je Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine pripremio Akcioni plan za rješavanje preporuka misije Direktorata za zdravlje i hranu, analize i revizije Evropske komisije, koja je provedena od 28. maja do 1.juna ove godine, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH zvanično je obaviješteno da je prihvaćen akcioni plan izvoz...

17:05hU lipnju izdano 18 % manje građevinskih dozvola nego lani

U lipnju su u Hrvatskoj izdane 602 građevinske dozvole, što je 18,2 posto manje u odnosu na isti mjesec lani, a na temelju tih dozvola predviđena je vrijednost radova u iznosu od 1,37 milijardi kuna ili 33,1 posto manje u odnosu na lanjski lipanj, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

17:05hEPCG ponovo dijeli teret

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je pokrenula akciju "Podijelimo teret 6", za sva domaćinstva koja imaju dug utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga.